Heb je een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

  • 070 - 324 22 55
  • info@kraanassurantien.nl
Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

Natura- of restitutiepolis?

Natura en restitutie: twee termen die ons regelmatig om de oren vliegen als het gaat om de zorgverzekering. Wat velen niet weten is dat het verschil in vergoeding tussen deze twee varianten van de basisverzekering verstrekkende gevolgen kan hebben.

Je denkt goed te zijn verzekerd, totdat blijkt dat er vanuit je naturaverzekering maar een gedeelte van de kosten vergoed wordt. De reden: de zorgverlener van jouw keuze heeft geen contract met de verzekeraar. Stel je je eens voor wat dat voor jou kan betekenen bij een ziekenhuisopname.

Nog even de belangrijkste verschillen op een rijtje:

Restitutie polis

Bij een restitutie polis ben je vrij in de keuze van je zorgverlener. De verzekeraar hoeft hier geen afspraken mee te hebben gemaakt en wanneer de behandeling gedekt is binnen de polisvoorwaarden wordt deze ook volledig vergoedt. Bij deze vorm moet je er wel rekening mee houden dat je bepaalde nota’s moet voorschieten

Natura polis

Bij een natura polis kun je terecht bij zorgveleners waar de verzekeraar afspraken mee heeft gemaakt. Wanneer er geen afspraak is tussen verzekeraar en zorgverlener kan het zijn dat je een deel van de kosten zelf moet betalen. Bij deze vorm hoef je geen nota’s voor te schieten.

Meer weten?

Wij adviseren je graag en bekijken samen met je of je zorgverzekering nog voldoet aan je wensen. Neem contact met ons op via 070 - 324 22 55of mail naar info@kraanassurantien.nl.

Wij staan voor je klaar!

 

Lees ook