Heb je een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

  • 070 - 324 22 55
  • info@kraanassurantien.nl
Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

 Heb je een samengestelde reis dekking op je annuleringsverzekering?

Een samengestelde reis is een reis die bestaat uit los geboekte onderdelen, zoals bijvoorbeeld een vlucht, hotel en huurauto. Zeker nu meer reizigers zelf een vakantie op internet samenstellen is het goed om te checken of deze dekking is opgenomen in je annuleringsverzekering.

Annuleringsverzekering

Het kan namelijk gebeuren dat een onderdeel van je reis uitvalt. Wat dan? De overige onderdelen van de samengestelde reis annuleren? Dat is wellicht op dat moment de beste keus, maar dit is niet altijd gedekt op de standaard annuleringsverzekering van je reisverzekering.

Mensen met een doorlopende reisverzekering en/of annuleringsverzekering doen er verstandig aan hun polis te controleren. Om er op die manier zeker van te zijn dat een samengestelde reis in zijn geheel onder de annuleringsdekking valt. Zo voorkom je onaangename verrassingen.

Controleer uw annuleringsverzekering bij samengestelde reis

Een standaard annuleringsverzekering biedt dekking als er iets gebeurt met jezelf (ernstige ziekte, ongeval of overlijden). Het biedt soms ook dekking als er iets gebeurt met je familie. Daarbij maakt het niet uit of je een vooraf georganiseerde reis boekt bij een reisorganisator of zelf een reis samenstelt, al dan niet met hulp van een reisbureau.

Extra dekking ‘samengestelde reis’

Als je echter zelf een reis samenstelt (bijvoorbeeld bij een reisbureau of via het internet), dan is het risico van het uitvallen van een onderdeel van de reis voor de reiziger zelf. Omdat de reis zelf is samengesteld, is er geen reisorganisator om op terug te vallen.

Om voor jouw reis ook dekking te bieden op het moment dat een onderdeel plotseling uitvalt, bijvoorbeeld door een aswolk, een defect aan het geboekte vervoermiddel of een plotselinge staking, biedt de dekking ‘Samengestelde reis’ op een annuleringsverzekering uitkomst.

Bekijk dus de polisvoorwaarden van je reis/annuleringsverzekering voordat je op vakantie gaat of vraag je financieel adviseur om advies.

Afsluiten

Heb je nog geen doorlopende reis- en annuleringsverzekering met dekking voor samengestelde reizen? Neem dan contact op met een adviseur van Kraan Assurantiën via info@kraanassurantien.nl of bel 070 - 324 22 55. Binnen elke minuten ga je goed verzekerd op reis!

Wij zijn je graag van dienst. 

 Lees meer over de dekking Samengestelde Reis van de Europeesche

MyTravelPlanner.nl - Uw reisvoorbereiding begint hier