Heb je een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

  • 070 - 324 22 55
  • info@kraanassurantien.nl
Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

Zorgverzekering en reisverzekering als 1 geheel

Er bestaan nogal wat misverstanden als het gaat over vergoedingen en eigen risico bij zowel een zorgverzekering als een reisverzekering. En al helemaal als beide verzekeringen naast elkaar bestaan. Het is niet eenvoudig om door de bomen het bos te zien. We geven je enkele voorbeelden:

Eigen risico

Veel verzekerden weten niet dat een bezoek aan de huisarts of kraamzorg niet onder het eigen risico valt. De huisarts kan veel medische handelingen, zoals oren uitspuiten, zelf uitvoeren. Ga je hiervoor naar het ziekenhuis, dan ben je al snel 150 euro kwijt.

Buitenland

En hoe zit het dan met medische kosten in het buitenland? Kun je dan rekenen op je zorgverzekering of heb je daar een reisverzekering voor nodig? Deze vraag beantwoorden wij regelmatig aan onze relaties. In de basisverzekering is een standaard werelddekking voor spoedeisende zorg opgenomen, die (een deel van) de gemaakte zorgkosten in het buitenland dekt. Het eigen risico moet in dat geval wel gewoon betaald worden.

Een reisverzekering met aanvullende medische dekking vergoedt daarentegen het eigen risico. Dat scheelt je tot wel 385 euro in 2021. Een been breken op vakantie in het buitenland kan dus financieel gezien voordeliger uitpakken dan in Nederland.

Tandartskosten

Bij de reisverzekering met medische dekking worden ook vaak tandartskosten in het buitenland (gedeeltelijk) vergoed. Voor een declaratie van zorgkosten in buitenland worden de behandeltarieven aangehouden die in Nederland gehanteerd worden.

Wil je je zorgverzekering en reisverzekering optimaal op elkaar afstemmen? Vraag ons dan om een goed advies hierover: 070-324 22 55 of info@kraanassurantien.nl

 

Lees ook