Heb je een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

  • 070 - 324 22 55
  • info@kraanassurantien.nl
Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

Groene kaart kwijt | aanvragen

De Groene kaart wordt ook wel het internationaal verzekeringsbewijs genoemd en ontvang je van ons na acceptatie van je autoverzekering. Ben je de Groene kaart kwijt of wil je een tweede aanvragen? Dan kun je deze kaart bij ons aanvragen.

Ben je van plan binnenkort naar het buitenland te gaan, zorg er dan voor dat je op tijd controleert of je een Groene kaart in je auto hebt liggen. Het aanvragen en toesturen van een nieuwe Groene kaart neemt meestal enkele dagen in beslag. Door op tijd te controleren of je een Groene kaart hebt, kun je op tijd in actie komen als dit niet het geval is. Zo voorkom je dat je zonder Groene kaart de grens over moet. 

Je verzekering via Nh1816 

Ben je klant bij Nh1816? Dan kun je gemakkelijk via de VerzekeringApp een Groene kaart aanvragen. Download hiervoor de VerzekeringApp van Nh1816.

Nadat je de VerzekeringApp hebt gedownload, vraagt de app om je inloggegevens. Die staan op je verzekeringspas die je van ons hebt gekregen.

Je verzekering via a.s.r.  

>> Vraag je Groene kaart via a.s.r. hier aan.

Is de Groene kaart verplicht? 

De Groene kaart kan de vorm hebben van een document, maar kan ook een pasje zijn. Dat is afhankelijk van de verzekeraar bij wie je de autoverzekering afsluit. Tegenwoordig plaatsen verzekeraars je verzekeringsgegevens in het centrale informatiesysteem van de RDW. Verzekeringsgegevens kunnen aan de hand van dat systeem gemakkelijk worden opgevraagd. Je hoeft daarom de Groene kaart niet verplicht meer bij  je te hebben. Wil je weten in welke landen de Groene kaart wel verplicht is, lees dan het artikel 'Groene kaart verplicht in welke landen?'.

Maar verstandig is het wel, zeker wanneer je naar het buitenland gaat. Met de Groene kaart kun je namelijk zowel in Nederland als daarbuiten aantonen dat je auto verzekerd is. Raak je betrokken bij een aanrijding, dan gebruik je de Groene kaart bij het invullen van het schadeformulier. Je moet hierop bijvoorbeeld het Groene kaart nummer invullen. Naast je verzekeringsgegevens vind je op de kaart bovendien handige telefoonnummers die je in geval van nood kunt bellen, bijvoorbeeld het alarmnummer van jouw verzekeringsmaatschappij.

Lees meer

>> Groene kaart en caravan

>> Groene kaart verplicht in welke landen?

 

Wil je meer informatie hierover? Neem dan contact met ons op via info@kraanassurantien.nl of bel 070 - 324 22 55. Wij zijn je graag van dienst.