Heb je een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

 • 070 - 324 22 55
 • info@kraanass.nl
Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

Zorgverzekering 2017

Met Prinsjesdag is officieel bekend gemaakt wat er voor 2017 verandert aan je zorgverzekering. Wij zetten de belangrijkste punten voor je op een rij.

 • Het eigen risico stijgt dit jaar niet en blijft €385,-.
 • De premie van de basisverzekering stijgt.
 • De zorgtoeslag gaat omhoog.
 • Het basispakket blijft nagenoeg gelijk. De inhoud ervan wijzigt op enkele punten.

Eigen risico

Het eigen risico is het bedrag dat jij zelf betaalt, voordat je een vergoeding krijgt uit de basisverzekering. Het eigen risico blijft in 2017 op € 385,-. Dit betekent dat het niet zal stijgen. En dat is voor het eerst sinds de invoering van het eigen risico in 2008.

Zorgpremie 2017

De inhoud van de basisverzekering voor de zorg is bij alle verzekeraars over het algemeen gelijk, maar de hoogte van de premie voor een basisverzekering kan behoorlijk verschillen. 

Het ministerie van VWS voorspelde in de Miljoenennota een stijging van € 3,50 van de zorgpremie. Nu heeft zorgverzekeraar DSW als eerste de zorgpremie voor 2017 bekend gemaakt. Voor DSW-verzekerden stijgt de zorgpremie volgend jaar met € 9,25 per maand. Deze bekendmaking heeft een grote impact. De grote zorgverzekeraars volgen namelijk vrijwel altijd de trend die DSW zet.

Wijzigingen basisverzekering

De basisverzekering is voor iedereen in Nederland gelijk. Dit wijzigt er volgend jaar aan de inhoud van de basisverzekering:

 • Vergoeding bepaalde vormen plastische chirurgie bij medische noodzaak: borstprothesen voor vrouwen zonder borstvorming, medisch noodzakelijke circumsie (besnijdenis) en ooglidcorrectie bij ernstige gezichtsbeperking door verslapping of verlamming van bovenoogleden.
 • Vergoeding kortdurend verblijf in een zorginstelling: voor patiënten die om medische redenen niet thuis kunnen wonen.
 • Vergoeding eerste 37 fysiotherapiebehandelingen bij etalagebenen stadium 2.
 • Vergoeding vervanging snij- en hoektanden jongeren t/m 22 jaar: indien de snij- of hoektand niet is aangelegd of verloren is gegaan door een ongeval vóór het 18de levensjaar, heb je vanaf 2017 recht op vervanging van deze tand(en).

Ook eigen bijdrage wijzigt in 2017:

 • Eigen bijdrage klikgebit op implantaten: eigen bijdrage 10% voor de onderkaak en 8% voor de bovenkaak (in plaats van de € 125,- per boven- en onderkaak).
 • Reparatie en rebasen van het kunstgebit: eigen bijdrage wordt 10%.

Zorgtoeslag

De maximale zorgtoeslag in 2017 wordt € 1.018,- voor een eenpersoonshuishouden en € 1.947,- voor een meerpersoonshuishouden. De zorgtoeslag voor een eenpersoonshuishouden stijgt dus met maximaal € 1,67 per maand en die voor een meerpersoonshuishouden met maximaal € 3,50 per maand in 2017.

Premieberekenen en direct online sluiten

Het is belangrijk dat een ziektekostenverzekering aansluit bij jouw persoonlijke (gezins)situatie. Dus laat eens per twee jaar door ons bekijken of je nog steeds op maat verzekerd bent. 

Veel van onze klanten kiezen voor een zorgverzekering bij ONVZ. Verzekerden van ONVZ hebben het meeste vertrouwen in hun zorgverzekeraar. Zij geven ONVZ een 8,2.