Heb je een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

  • 070 - 324 22 55
  • info@kraanass.nl
Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

Wintersportdekking

Skiën en snowboarden is genieten! Toch zijn het sporten met een verhoogd risico. Daarom is wintersport niet standaard gedekt op de reisverzekering. Veel wintersporters denken ten onrechte dat ze goed verzekerd op wintersport gaan. Er bestaan 3 misverstanden rondom wintersportdekking. Tijd om ze op te helderen.

Misverstand 1:

Als ik de dekking Skiën en Snowboarden afsluit, ben ik meteen goed verzekerd voor medische kosten op wintersport, diefstal van ski’s en ongevallen.

Dit is niet waar. Een wintersportdekking is alleen een ‘upgrade’ van je andere reis- en annuleringsdekkingen, waarmee je het extra risico verzekert dat je loopt tijdens de wintersport. De wintersportdekking zorgt ervoor dat de dekkingen die je hebt afgesloten ook van toepassing zijn als je aan het skiën of snowboarden bent. Dit is overigens het geval bij alle verzekeraars. Krijg je dus een ongeluk tijdens het skiën of snowboarden? Of worden je spullen beschadigd of gestolen? Dan moet je niet alleen de dekking Skiën en Snowboarden hebben afgesloten, maar ook de dekkingen voor Geneeskundige kosten en Bagage. Alleen dan krijg je je medische kosten en spullen vergoed.  Dit geldt uiteraard ook voor eventuele andere dekkingen, zoals  Ongevallen, Rechtsbijstand of bijvoorbeeld Extra sportuitrusting.

Misverstand 2:

Als ik mijn been breek en van de piste af moet worden gehaald, vergoedt mijn zorgverzekeraar de medische hulp en de vervoerskosten.

Een zorgverzekering vergoedt weliswaar (gedeeltelijk) de geneeskundige kosten, maar de kosten voor vervoer per helikopter, banaan of gipsvlucht neemt de zorgverzekeraar niet altijd voor zijn rekening. De kosten van een genoodzaakt langer verblijf ook niet. En de rekening voor opsporing of redding en berging? Ook die kun je niet bij een zorgverzekeraar claimen. Het zijn vooral deze kosten die behoorlijk in de papieren kunnen lopen. De reisverzekering met dekking Skiën en Snowboarden van bijvoorbeeld de Europeesche vergoedt deze kosten wel. Bovendien nemen de medewerkers van de alarmcentrale van de Europeesche de hulpverlening uit handen.  Een veilige gedachte.

Misverstand 3:

Als ik off-piste ga skiën of snowboarden, ben ik niet verzekerd.

Ware wintersportliefhebbers genieten pas als ze in volle vaart door de poedersneeuw glijden. Daarom is off-piste skiën bij een verzekering van de Europeesche gewoon meeverzekerd. Zo kun je volop van je wintersportvakantie genieten. Een kleine kanttekening: het moet natuurlijk wel verantwoord blijven. Negeer je de waarschuwingen of een verbod op en rond de piste? Of ga je skiën in een gebied waarvoor lawinecode 3 of hoger is afgegeven? Dan ben je niet verzekerd.

Ski’s, snowboards en ander wintersportmateriaal

Wij geven de volgende tips:
•Huur je een ski- of snowboarduitrusting in het buitenland? Dan zijn deze spullen meeverzekerd met de dekking Bagage. Voorwaarde is wel dat je de dekking Skiën en Snowboarden hebt meeverzekerd.
•Heb je veel of duur wintersportmateriaal, dan kun je dit meeverzekeren met de dekking Extra Sportuitrusting. Bovenop je standaard Bagagedekking is je sportuitrusting dan tot €2.500,- per persoon extra verzekerd.
•Als je door een ongeval geen gebruik meer kunt maken van skilessen, skipassen en gehuurde skiuitrusting, dan vergoedt de annuleringsverzekering de kosten van de ongebruikte dagen. Dit gebeurt alleen als je de dekking Skiën en Snowboarden hebt meeverzekerd.

Heb je nog geen reisverzekering?

Een reisverzekering afsluiten? Dat gaat snel en gemakkelijk bij Kraan Assurantiën. Bel 070 - 324 22 55 en we maken het voor je in orde. Zo ga je goed verzekerd op reis!

MyTravelPlanner.nl - Uw reisvoorbereiding begint hier