Heb je een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

  • 070 - 324 22 55
  • info@kraanassurantien.nl
Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

Een doorlopende reisverzekering nemen?

Sluit je altijd per reis een reisverzekering af? Vaak is een doorlopende reisverzekering goedkoper.

De vakantieperiode komt eraan. Eerst misschien nog een weekendje weg en daarna de zomervakantie. Ga je vaker per jaar? Overweeg dan een doorlopende reisverzekering.

Bij het boeken van een vakantie kun je eenvoudig en snel een reisverzekering afsluiten, maar is dat ook slim? Krijg je een kwalitatief goede reisverzekering tegen een redelijke premie? Daarnaast is het ook nog de vraag of een doorlopende reisverzekering niet verstandiger is. De losse reisverzekering is namelijk naar verhouding te duur als je meerdere keren per jaar op vakantie gaat.

Wanneer kies je voor een doorlopende reisverzekering?

Een tijdelijke reisverzekering is gericht op één vakantie. Je bent eenmalig de premie en poliskosten verschuldigd en na de vakantie eindigt de dekking van de reisverzekering weer. Zodra je weer een nieuwe vakantie boekt, kun je weer een nieuwe reisverzekering kiezen. Uiteraard betaal je ook weer poliskosten. Ga je vaker dan één keer per jaar op vakantie? Meestal ben je met de doorlopende reisverzekering voordeliger uit. Zelfs met maar één vakantie kan de doorlopende variant goedkoper zijn. Dat kan het geval zijn bij een langere vakantie.

Wat als de doorlopende reisverzekering niet meer uit kan?

Na het afsluiten van de doorlopende reisverzekering zit je er meestal één jaar aan vast. Je kunt de verzekering na de vakantie niet weer beëindigen. Nadat de verzekering minimaal één jaar gelopen heeft, kun je de verzekering wel weer opzeggen. Kiezen voor de doorlopende reisverzekering heeft alleen zin als je over een jaar gerekend goedkoper uit bent in vergelijking met de aflopende reisverzekering. Twijfel je hierover? Wij kunnen uitzoeken wat financieel het beste uit komt.

Vergeet de annuleringsverzekering niet

Een vakantie boek je vaak ruim voor de vertrekdatum. Maar wat als jou in de tussentijd iets overkomt waardoor de vakantie niet door kan gaan? Een groot deel van de reissom ben je wel verschuldigd bij het annuleren van de reis. Met de annuleringsverzekering betaalt de verzekeraar deze kosten voor jou. De premie voor de annuleringsverzekering komt bij de meeste verzekeraars uit op een percentage tussen 5 en 7 procent van de reissom. In de doorlopende reisverzekering kun je annuleringskosten ook meeverzekeren. Ook bij deze verzekering kan het al snel uit om voor de doorlopende verzekering te kiezen in plaats van een losse annuleringsverzekering.

Heb je al een doorlopende reisverzekering? Kijk goed of jouw komende vakanties wel passen bij de reisverzekering. Je hebt bijvoorbeeld nu een reisverzekering met dekking binnen Europa, maar je gaat op vakantie naar Zuid-Amerika. Pas dit aan voordat je vertrekt, anders kan het gevolgen hebben voor de dekking. Is de verzekering nog inclusief wintersportdekking? Informeer in dat geval of je deze dekking kunt schrappen uit de polis.


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 11-03-2022. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.