Heb je een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

  • 070 - 324 22 55
  • info@kraanassurantien.nl
Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

Pokémon Go en Hoverboard: risicovolle rages

Er zijn gevallen bekend van schadeclaims als gevolg van het spelen van Pokémon Go. De app is zo geïnstalleerd, maar eventuele gevolgen zijn misschien minder snel opgelost. En dan de nieuwe trend: het Hoverboard. Hoe is dat eigenlijk verzekerd?

Een Pokémongeluk

Sinds een paar weken zijn miljoenen mensen ter wereld veranderd in bevlogen Pokémonjagers. Het doel van het spel: gotta catch ‘em all, en dat in de directe omgeving. De risico’s die het augmented reality spel met zich meebrengen zijn zeer uiteenlopend van aard. Zo is het eerste ontslag vanwege het ‘veelvuldig spelen van Pokémon Go onder werktijd’ al een feit. Maar er zijn ook al schades ontstaan doordat de spelers zo op gingen in het spel dat zij hun omgeving niet meer in de gaten hielden. Als hierdoor iets kapot gaat, kan je bij ons aankloppen met een schadeclaim. Maar wordt deze eigenlijk wel vergoed?

Schade veroorzaakt aan derden

Schade die veroorzaakt is aan derden kan worden geclaimd op de Aansprakelijkheidsverzekering. Dit hangt onder andere af van in welke mate je extra risico’s hebt genomen tijdens het spelen. Het spreekt voor zich dat situaties waarbij de wet overtreden wordt sowieso niet verzekerd zijn (bijvoorbeeld als iemand probeert Pokémon te vangen op verboden terrein). En Pokémon vangen tijdens het autorijden is sowieso op geen enkele verzekering gedekt. De meeste andere situaties zijn wel verzekerd.

Schade aan telefoons (of andere zaken)

Het risico dat je je telefoon kapot laat vallen als je er buiten mee speelt is natuurlijk extra groot. Maar je kan er ook een gat in je kleding of schade aan je fiets oplopen. Deze schade wordt niet vergoed op de inboedelverzekering; deze is immers buiten ontstaan. Er is echter wel de mogelijk een aanvullende buitenhuisdekking mee te verzekeren.

Hoverboard: illegale hobby of niet?

Sommige mensen kiezen niet voor Pokémon maar voor hun hoverboard. Dit speelgoed steeds populairder. Maar ook dit is niet risicovrij. Allereerst is het officieel niet toegestaan om met een hoverboard op de openbare weg te rijden. Daarmee riskeer je een boete van € 180,- en inbeslagneming van het hoverboard als je met een hoverboard de straat op gaat. Een groter risico bestaat echter uit de schade die je aan anderen of andermans spullen kan toebrengen. Dit is namelijk niet verzekerd.

Schade veroorzaakt aan derden

Schade veroorzaakt door een hoverboard is niet verzekerd op onze AVP. Een hoverboard wordt namelijk gezien als een gemotoriseerd voertuig en dat is een uitsluiting op de AVP. Dus ook als je binnenshuis of in de tuin schade veroorzaakt aan anderen wordt dit niet vergoed.

Schade aan het hoverboard zelf

Los van het aansprakelijkheidsrisico is de aanschaf van het hoverboard op zichzelf al een duur geintje: de prijs hiervoor varieert van € 300,- tot € 800,-. Het is dan ook goed om te weten dat het hoverboard zelf, net als een brom- of snorfiets, verzekerd is op de inboedelverzekering, zolang het maar aanwezig is in het pand. Let er wel op dat er geen dekking is als ermee gereden wordt.

 


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 07-10-2016. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.